VOKA-stage bij Tarkett

Door Goedele Uyttersprot op 8 september 2018, over deze onderwerpen: Leukjes, Lokaal nieuws
Wim Van Medegael en Goedele Uyttersprot

In het kader van een VOKA-stage ging federaal volksvertegenwoordiger Goedele Uyttersprot op bezoek bij Tarkett in Dendermonde, marktleider op het gebied van milieuvriendelijke vloerproducten en één van de grootste werkgevers uit de regio.

Foto: Wim Van Medegael (Plant Manager Tarkett) en Goedele Uyttersprot (federaal volksvertegenwoordiger N-VA)

 

Elk jaar organiseert VOKA een stage om parlementsleden kennis te laten maken met de werkvloer in Vlaanderen. VOKA wil met dit initiatief de parlementsleden in contact brengen met het bedrijfsleven. Na Vondelmolen in Lebbeke en La Confiance in Dendermonde, ging Goedele Uyttersprot dit jaar op stage bij Tarkett in Dendermonde. Haar niet volledig onbekend: schoonvader André Schepens was er 25 jaar mechanieker en partner David Schepens werkte er meer dan 10 jaar in de extrusie-afdeling.

Niet enkel de productie van tapijt voor vliegtuigen en cruiseschepen is gevestigd in Dendermonde. Inmiddels bevindt zich ook het kloppend hart van hybride grasvelden, o.a. gebruikt op het WK in Rusland, hier in Dendermonde,” aldus Goedele Uyttersprot. “Knap om te zien hoe er geïnvesteerd wordt in innovatie in de textielnijverheid, maar ook hoe men nadenkt en handelt op een ecologisch verantwoorde manier.”

Het bedrijf is sterk verankerd in de regio, bij de mensen nog steeds gekend als Desso, en we moeten er alles aan doen om dat zo te houden. Het was een boeiende en leerrijke dag, waarbij de verschillende afdelingshoofden hun visie en uitdagingen voor de toekomst deelden. Over bvb. het investeren in elektrische fietsen voor hun werknemers om de mobiliteit te verbeteren, de visie op recyclage (principe Cradle to Cradle) tot de krapte op de arbeidsmarkt.

Plant Manager Wim Van Medegael ging graag in op dit initiatief: “Veiligheid, gemotiveerde medewerkers, milieu bewustheid en tevreden klanten vormen de basis van onze operationele visie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is