Werknemers duurzaam naar Vondelmolen

Door Goedele Uyttersprot op 17 december 2018, over deze onderwerpen: Leukjes, Lokaal nieuws
Goedele Uyttersprot met Jan Borms (Vondelmolen)

Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 663 554,24 euro uit om Oost-Vlaamse bedrijven te stimuleren om te investeren in duurzamer woon-werkverkeer. Met die steun kunnen werkgevers hun werknemers oproepen om meer gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer of autodelen. Ook Vondelmolen krijgt een stuk van de koek. “Met deze stimulans kunnen werknemers overtuigd worden om de auto thuis te laten en te kiezen voor een alternatief,” weten N-VA-Kamerlid Goedele Uyttersprot en Jan Borms (CEO Vondelmolen).

Deze legislatuur voorziet minister Ben Weyts 11 miljoen euro extra voor het Pendelfonds, dat bedrijven en overheden ondersteunt om woon-werkverkeer duurzamer te maken. Bedrijven krijgen uit dit Pendelfonds een bedrag om te investeren in een fietsenstalling, elektrische oplaadpunten, een fietsaanbod, een verbeterde ontsluiting van het bedrijventerrein en zo meer.

Vondelmolen krijgt € 16.140 uit het Pendelfonds, dat zal gebruikt worden om de 81 werknemers te motiveren om op een duurzamere manier naar het werk te komen.

Vondelmolen stimuleert al jaren zijn werknemers om met de fiets te komen (fietsenstalling, douches, fietsvergoeding, …). Deze ondersteuning zal ons helpen nog meer mensen over de streep te trekken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de mensen,” maakt Jan Borms (CEO Vondelmolen) duidelijk.

Op de Dendermondsesteenweg is het tijdens de spits steeds aanschuiven in beide richtingen, net als op de omliggende Lebbeekse/Dendermondse straten. De fiets of step is op die momenten een beter en sneller alternatief.

Niemand staat graag stil. Iedereen wil vooruit. Eens het verkeer en de schoolgaande jeugd op gang komt, is het steeds langer en langer aanschuiven. Wie in eigen streek werkt, kan daarom beter de auto thuis laten en een andere vervoermiddel kiezen. Een (elektrische) fiets, step, openbaar vervoer of autodelen ligt binnen de mogelijkheden. Het is niet alleen beter voor het milieu en de conditie, maar men zal op de piekmomenten ook vlotter op het werk/thuis geraken,” meent Goedele Uyttersprot.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is